Gyvūnai

Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklės

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/20a5a130249911e5b336e9064144f02a/asr

Kur kreiptis suradus bešeimininkį ir bepriežiūrį gyvūną?

 

Bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų augintinių (išskyrus kates) gaudymo, paėmimo iš gyventojų paslaugas Kauno mieste teikia VšĮ „Mindraja”, tel.nr. +370 650 83048, +370 658 05637.

Bešeimininkių ir bepriežiūrių kačių gaudymo, paėmimo iš gyventojų paslaugas Kauno mieste teikia VšĮ „Mindraja”, tel.nr. +370 650 83048, +370 658 05637.

Dėl bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų ir kitus su gyvūnais susijusius klausimus sprendžia, paslaugas organizuoja  Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Rondamanskienė, tel. 42 60 53, el. p. [email protected]

Gyvūnų gaišenų surinkimo Kauno mieste ir perdavimo utilizuoti paslaugas teikia UAB „Kauno švara“ tel.: 8-699 93753, el.paštas: [email protected]

Bešeimininkių kačių kastravimo (PSP) Kauno mieste paslaugas teikia UAB „Nuaras“ tel.: 8-37 322333, el.paštas: [email protected]

Gyvūnų augintinių ženklinimas ir registracija

Primename, kad gyvūnai augintiniai: katės, šunys, šeškai ir kiti gyvūnai augintiniai privalo būti registruojami ir ženklinami pagal gyvūnų registravimą ir ženklinimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus. Gyvūnų augintinių registro valdytoja – Žemės ūkio ministerija, tvarkytojos – valstybės įmonė Žemės ūkio informavimo ir kaimo verslo centras ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Registro duomenų teikėjai – gyvūnų augintinių laikytojai ar savininkai, veterinarijos paslaugų teikėjai, asociacijų darbuotojai, kurių veikla susijusi su gyvūnų augintinių priežiūra, apskaita ir veisimu.

Gyvūnus augintinius ženklinti gali tik galiojančią veterinarijos praktikos licenciją turintys veterinarijos gydytojai įtraukti į sąrašą.

Veterinarijos gydytojai ženklina ir registruoja gyvūnus augintinius Gyvūnų augintinių registre gavę gyvūno augintinio savininko užpildytą ir pasirašytą prašymą dėl gyvūno augintinio ženklinimo ir įregistravimo.

Registruoti gyvūnus augintinius galima ir teritoriniuose VMVT padaliniuose.

Visą informaciją apie gyvūnų ženklinimą ir registravimą galima rasti Valstybinės maisto ir veterinarijos puslapyje adresu:

http://vmvt.lt/gyvunu-sveikata-ir-gerove/gyvunu-sveikata/gyvunu-zenklinimas-ir-registracija/gyvunu-augintiniu

Informacija apie suteiktas paslaugas

Bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų gaudymo, paėmimo iš gyventojų, karantinavimo, eutanazijos, pristatymo utilizuoti ir laikinos globos Kauno mieste  paslaugas. Teikiame  informaciją apie atliktas paslaugas  per 2022 metus:

– sugauta/paimti iš namų 114 gyvūnai;

– atlikta eutanazija 2 gyvūnui;

– rasti nauji šeimininkai 41 gyvūnui.

Be šių paslaugų į bendrą kainą įeina gyvūnų karantinavimas, laikymas bei utilizavimas.

Bendra visų paslaugų kaina – 21837,18 eurai.

UAB „Nuaras” teikia bešeimininkių kačių kastravimo Kaune paslaugas. Vykdant programą „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“ per 2022 metus (laikotarpis nuo 2022 m. 06 mėn) buvo suteiktos paslaugos:

–          Kastruotos  19 kačių;

–          Kastruoti 13 katinų;

–          Atlikta eutanazija 1 gyvūnui.

Be šių paslaugų į bendrą kainą įeina gyvūno sugavimas/paleidimas ir karantinavimas.

Bendra visų paslaugų kaina – 3689,29 eurai.

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content